Mi az ingatlan értékbecslés és hogyan csináljuk?

Az ingatlan értékbecslés egy bizonyos ingatlan valamely cél (szempont) szerinti értékének becslését jelenti. Egy ingatlan értékének becslése történhet többek között az alábbi célokból:

  • piaci, forgalmi érték becslése,
  • hitelfedezeti érték becslése,
  • nettó pótlási érték becslése,
  • hozamelvű érték becslése,
  • ingatlanon fennálló, vagy ingatlanra alapítandó vagyoni értékű jog értékének becslése (pl. haszonélvezeti jog, özvegyi jog, vételi jog, elővásárlási jog, bérleti jog, stb.),
  • tulajdoni hányad értékének becslése, stb.
image

Folyamatos fejlődés

A folyamatok szüntelen javítására és fejlesztésére törekszünk

image
Értékelési módszerek

Értékelési módszerek

Az általunk alkalmazott értékelési módszerek minden esetben összhangban vannak a magyarországi jogszabályi rendelkezésekkel, valamint az EVS (European Valuation Standards) európai értékelési szabvány követelményeivel. Az elkészült értékelési szakvélemények elektronikusan archiválásra kerülnek, biztosítva a megbízóinktól kapott adatok védelmét.

Értékbecslői hálózat

Értékbecslői hálózat

Cégünk értékbecslői hálózata a teljes országra kiterjed, így az értékeléseket az adott ingatlan földrajzi környezetét és helyi piaci viszonyait legjobban ismerő szakemberek végzik el. Az értékelési szakvélemények minden esetben belső ellenőrzésen esnek át, biztosítva ezáltal a legmagasabb követelményeknek való megfelelést.
Informatikai rendszer

Informatikai rendszer

Cégünk informatikai rendszere és értékelői hálózata lehetővé teszik, hogy az értékelést a lehető legrövidebb időn belül elkészítsük, és annak végeredményét megrendelőink kérésének megfelelően akár elektronikus, akár nyomtatott formában adjuk át.

6000+

Elkészített szakvélemény

120+ mrd Ft

Értékű ingatlan állomány

1200+

Elégedett Ügyfél

Szakmai háttér

Az értékeléseket végző munkatársaink ingatlan-vagyonértékelői képesítéssel illetve sok éves értékbecslői tapasztalattal rendelkeznek.

A megbízás jellegétől függően további külsős szakértőkkel is együttműködünk. A magas szintű szakmai munka folyamatos biztosítása érdekében kollégáink rendszeres továbbképzéseken vesznek részt.

Cégünk szakmai felelősségbiztosítással rendelkezik (Groupama Garancia Biztosító Zrt.), jogosult a Földhivatali Információs Rendszerhez (TakarNet) használatára, valamint tagja az Ingatlanosok Magyarországi Érdekképviseleti Egyesületének (IME).

image

Cégünk alapvető célja a lehető legjobb gyakorlat kialakítása és alkalmazása.

Tudjuk, hogy a piaci versenyben jelentős szerepe van az értékbecslés minőségének, az érte fizetett díjnak és a gyorsaságnak. Mi ebben is a maximumra törekszünk.